Markant museumsdirektør stopper

  retur
Efter 16 år som frontfigur for Vesthimmerlands Museum går Broder Berg på pension med udgangen af august. Bestyrelsen har nu sat gang i en proces, der skal finde hans afløser.
 
Gennem de 16 år med Broder Berg i spidsen har museet været igennem en rivende udvikling, som har markeret Vesthimmerland i det danske museumslandskab. Det hele blev sidste år kronet med ringborgen Aggersborgs indskrivning på UNESCOs prestigefyldte Verdensarvsliste.
"Det har været en forrygende rejse fyldt med gode oplevelser, gode mennesker og en masse spændende samarbejder på kryds og tværs både i Vesthimmerland og i den danske museumsverden", konstaterer den afgående museumsdirektør.

De mange år på stedet har budt på lidt af hvert, men museumsdirektørens hjerte har altid banket for formidlingen af områdets rige historie. Det er blevet til utallige foredrag om kirker, herregårde, byudvikling, arkitektur m.m., igangsætning af store nytænkende projekter, så som Kulturarvstjenesten Vesthimmerland, Kulturarvskommune Vesthimmerland, Kulturarvsmåned og i det hele taget italesættelsen af begrebet kulturarv i alle afkroge af kommunen. Det lokalhistoriske arbejde, og samarbejdet med frivillige ildsjæle, har derfor fyldt - og betydet - meget. Derudover er der undervejs skabt nye fantastiske rammer for museets medarbejdere, som har fået tidssvarende lokaler på Østermarken 8-10. Gennem årene har der været plads til stor kreativ udfoldelse for museets medarbejdere, og der er løftet i flok. Også på den front er der sket en stor udvikling, idet medarbejderstaben i Broder Bergs tid ved roret er vokset fra fire personer til nu 14 fastansatte.
"Museet står et godt sted, hvor der er rigtig gode og interessante muligheder for at sætte sit præg på arbejdet med Aggersborg, udvikling af flere samarbejder og arbejdet med en ny strategi. Det afleveres i god stand, om man så må sige", mener Broder Berg.

Museets bestyrelse er nu i fuld gang med at gør klar til, at nye kræfter kan tage over, videreføre og udvikle det succesfulde arbejde med museets mange alsidige opgaver og ansvarsområde som museum for hele kommunen.

"Det er en proces, som vi gennemfører sammen med Asgaard Recruitment. Vi leder efter den helt rigtige person, som kan bygge videre på det, Broder Berg har været med til at skabe gennem mange år. Samtidig skal den nye direktør udvikle og styre vores museum mod flere succeser", siger Mads Krarup, formand for Vesthimmerlands Museums bestyrelse.

Vesthimmerlands Museum er kommunens eneste statsanerkendte museum med netop de to fagområder arkæologi og nyere tids kulturhistorie som ansvarsområde.
 
"Det er en spændende og interessant arv, der skal løftes. Der er spændende projekter i gang, nogle undervejs og andre på tegnebrættet. Det hele skal ske i et tæt samarbejde med et dygtigt personale, Vesthimmerlands Kommune og en aktiv bestyrelse. Det bliver sjovt", understreger Mads Krarup.

Bestyrelsen forventer, at der vil komme en ny person i chefstolen i løbet af efteråret. Indtil da vil bestyrelsen drive museet sammen med personalet.

Der afholdes afskedsreception for Broder Berg i Vesthimmerlands Museums administration på Østermarken 8-10 fredag den 21. juni kl. 12.30 - 16.30.