Maskinfabrikant N. Jensen

 
Jernbanens ankomst i 1893 virkede som en magnet på handlende og håndværkere, og i 1894 kom den blot 23-årige maskinsmed Niels Jensen til Aars. Han begyndte i trange kår på Anlægsvej men hurtigt fik han opbygget en solid maskinforretning, og allerede i 1896 kunne han købe en ældre landbrugsejendom midt på hovedgaden og flytte sin virksomhed hertil.

Niels Jensen koncentrerede sin virksomhed omkring landbrugsmaskiner, vindmotorer og petroleumsmotorer. Især vindmotorerne blev populære på grund af den gode kvalitet, og omkring århundredeskiftet var der stor efterspørgsel på de små vindmotorer, der kunne levere strøm på gårdene og til de mindre virksomheder.

I 1923 blev den sidste rest af den gamle landbrugsejendom revet ned og gav plads til dobbelthuset på Himmerlandsgade 76-78, som stadigvæk står smukt på hovedgaden. I 1926 overlod Jensen forretningen, der nu gik under navnet Aars Maskinfabrik, til sønnen Johannes Jensen, som de kommende år første familieforetagendet videre. I forbindelse med den store Erhvervsudstilling i 1929 spillede Niels Jensen en meget stor rolle og påtog sig også rollen som udstillingens formand.


Niels Jensen til venstre sammen med sine medarbejdere omkring 1910-1920