Dragtlaug

 
Dragtlauget blev oprettet, fordi museumsunderviseren ønskede middelalderdragter til undervisningsbrug. Lauget består i øjeblikket af ni medlemmer, som har håndsyet fire middelalderdragter til børn samt et ravnebanner. Der er til en pige og dreng af lidt finere familie og til to af lidt dårligere stillede familier. Det ses bl.a. af farver og naturligvis stoffets beskaffenhed, samt længde på bælter m.m. Dragterne er syet så autentiske som muligt, både hvad angår syteknik og materialer samt farver. Børnene er meget glade for at prøve tøjet, når de har middelalderemne.

Da Stenaldercenter Ertebølle i 2019 åbnede med levendegørelse, blev der også brug for stenaldertøj. Derfor begyndte lauget at sy skindtøj, naturligvis stadig håndsyet og så autentisk som det nu kan være, når man stort set ingen forlæg har.
Der blev også syet fire dragter, en dame- og herremodel, og en pige- og drengemodel, så besøgende kan prøve og blive fotograferet i tøjet, hvilket er meget populært.
Nu arbejdes der på at lave flere sæt, så både frivillige og børn kan trække i stenaldertøj, når der arbejdes derude. 

Hen over sommeren vil sydagene blive lagt på Stenaldercentret som en del af levendegørelsen, så besøgende kan se, hvordan der arbejdes med skindtøj, dvs. levende formidling, hvor medlemmerne er klar til at fortælle om arbejdet og lauget.