Besøg 

 
Find vej

Adresse: Thorupvej 13, 9670 Løgstør.

Følg skiltningen nord for broen over Aggersund. Vejen Aggersborgvej leder ud til ringborgen. Drejer man op ad Thorupvej, er det muligt at parkere ved Aggersborg Kirke.

Formidlingsskilte er opstillet ved parkeringspladsen og her findes ligeledes et lille udstillingshus, hvor Naturstyrelsen har indrettet en mindre, men informativ og børnevenlig udstilling.

Udstillingen har åbent dagligt fra kl. 8 til 21 i sommerhalvåret og er gratis at besøge.

Rundvisninger

Vesthimmerlands Museum har i løbet af året flere programsatte rundvisninger på Aggersborg. Datoer kan findes her på hjemmesiden. Derudover er der den sidste weekend i august vikingehåndværkertræf på stedet, hvor man kan opleve levende værksteder, guidede ture m.m. 

For forespørgsler vedr. rundvisninger kontakt venligst vores reception på recp@vmus.dk eller  Laila Flyvholm på telefon 40 63 00 03. 

For grupper kan vi tilbyde følgende muligheder:

Vikinger og verdensarv - standard rundvisning

Oplev kulturarv i verdensklasse på den største af Harald Blåtands danske ringborge. Kom med på en rejse tilbage til 900-tallets Danmark og bliv klogere på samlingen af Danmark og ikke mindst årsagen til, at en "græsmark" i Vesthimmerland er endt på UNESCOs prestigefyldte Verdensarvsliste. Det er historien om vikingetidens magtlandskab og overgangen fra hedenskab til kristendom.
 
Turen går rundt på selve borgområdet og slutter i udstillingshuset.
 
Varighed: ca. en time inkl. tid til spørgsmål

Pris: 1.500 kr.

Aggersborg gennem tusind år - udvidet rundvisning

Kong Harald Blåtands ringborge havde alle en ganske kort levetid på kun 10-15 år - med undtagelse af Aggersborg, hvis historie strækker sig helt tilbage til 700-tallet. Inden borgen blev opført var her en livlig handelsplads med en stormandsgård, og efter ringborgens forfald fastholdt kongen magten over området og en kongsgård erstattede snart borgen. Herregården Aggersborggård udgør på den vis sidste del af Aggersborgs lange historie og er en af Danmarks ældste. 

Hør på denne rundvisning fortællingen om Aggersborg gennem 1000 år og oplev som noget helt særligt herregården Aggersborggård, som ellers er i privat eje og ikke tilgængelig for offentligheden. Turen går rundt på selve borgområdet, ned til fjorden gennem Aggersborggårds gårdsplads og slutter med runeinskriptionerne i Aggersborg Kirke.
 
Varighed: ca. 1,5 time inkl. tid til spørgsmål

Pris: 2000 kr.

Tilkøb af mad/drikke

Rundvisningerne kan ved reservation kombineres med tilkøb af frokost/kaffe/kage på udvalgte restauranter i området. Se venligst mulighederne her nedenfor (med forbehold for prisændringer). Vesthimmerlands Museum kan være behjælpelig med reservation forud for besøget.

Restaurant Kulgården, Løgstør
1) Kaffe og kage 65,-
2) Smørrebrød - almindeligt 65,- æg og rejer eller fisk 75,-
3) Stjerneskud 185,-

Næsbydale Badehotel, Næsby
1) Kagebord med 6 forskellige kager 149,-
2) Smørrebrød - 2 stk. smørrebrød inkl. én øl/vand 200,-
3) Stjerneskud 179,-

Kanalfogedens køkken, Løgstør
1) Kaffe & kage 100,-
2) Frokostplatte m. fisk, kød og sødt 189,-
3) Stjerneskud 225,-
4) Pariserbøf 165,-
5) Tapas 7 forskellige retter + brød & smør 249,-
6) Økologiske Limfjordsmuslinger m. hvidløg el. grøn karry el. safran & fennikel 215,-

Café Bondestuen, Aggersund
1) Kaffe og kage 95,-
2) Luksus smørrebrød 44,- pr. stk. (3. stk. uspecificeret smørrebrød 89,-)
3) Stjerneskud 119,-

Med forbehold for prisændringer.