Kurser

 

Vi er flere gange blevet spurgt, om vi kan lave kurser indenfor forskellige emner. Udbuddet ses herunder. Kan kurset holdes i arbejdstiden kl. 8-16, er det gratis. Kurser efter kl. 16 koster 400 kr. i  timen uden evt. forplejning. Kontakt museumsunderviser Kim Callesen for yderligere oplysninger.


Kursus 1:
Brug af museet i undervisningen

Kurset er en introduktion til, hvordan man som underviser kan bruge museet i undervisningen. Det er både en kort præsentation af Vesthimmerlands Museum og de undervisningsforløb, der er udarbejdet.

Kurset kan holdes ude på skolen, men det anbefales at vælge Vesthimmerlands Museum, Herregården Hessel eller Stenaldercenter Ertebølle som kursussted.

Varighed: Ca. 2 timer
Pris: Se ovenfor

Kursus 2:  
Udeskole -  Hvorfor er det en god ide at tage sin klasse ud af klasselokalet? Hvad kan jeg bruge i mit nærmiljø? Hvad skal jeg være opmærksom på og hvordan kommer jeg i gang?


Varighed: Ca. 2 timer
Pris: Se ovenfor


Kursus 3:  
Oldtidsmadlavning, pileflet, keramik, bueskydning, læderarbejde, slentring, fossiljagt

Varighed: 2-4 timer evt. flere kursusdage
Pris: Se ovenfor + materialeudgifteKursus 4:
Dateringsmetoder for voksne

Kurset er en voksenudgave af undervisningsforløbet " Dateringsmetoder", der er udviklet på baggrund af spørgsmål fra en 5. klasse på Aalestrup Skole.
Indhold: Hvordan ved arkæologerne/historikerne, hvornår fundene er fra? Kurset er en præsentation af tidinddelingens historie, absolut-og relativ tidsbetemmelse, typografi m.m. Kurset indeholder også en praktisk øvelse, hvor deltagerne skal placere fund tidsmæssigt
Varighed: Ca. 2 timer