Museumsundervisning for skoler og børnehaver

 

På disse side kan I som både lærere og elever finde inspiration til undervisningsforløb om Vesthimmerlands oldtid og historie. Læs mere om de nye, spændende tilbud, der henvender sig til aldersgrupper fra børnehave til overbygning.

Museumsundervisning på Vesthimmerlands Museum, Stenaldercenter Ertebølle og Herregården Hessel er et formidlings- og servicetilbud til skoler og andre undervisningsinstitutioner.

Vi tilbyder undervisningsforløb, der tager udgangspunkt i museernes faste udstillinger eller kan foregå på skolen og i børnehaven.

Vesthimmerlands Museum
Museet råder over et undervisningslokale og en undervisningssamling, der består af arkæologiske og historiske genstande, som eleverne kan håndtere, studere og evt. tegne i forbindelse med et besøg på museet. Inden et besøg kan man udnytte muligheden for e-learning.
Skoleklasser har gratis adgang til museet.

Stenaldercenter Ertebølle
Oplevelsescentret er "hands on" og arbejder først og fremmest med  konkret, håndgribelig formidling af jægerstenalderens Ertebøllekultur. Der er mulighed for oldtidsmadlavning, bueskydning, stammebådssejlads, fossiljagt m.m.

Herregården Hessel
I 2014 påbegyndte Vesthimmerlands Museum et samarbejde med Herregården Hessel, hvor der formidles dansk landbrugshistorie fra 1800-tallet. Et forløb på Hessel kan indeholde: Skolegang anno 1870, rundvisninger og rollespil, hvor eleverne deltager i årstidsbestemte værkstedaktiviteter.

Forløb på Hessel bestilles på info@hessel.dk

Museumsunderviser Kim Callesen træffes på mail undervisning@vmus.dk eller mobil 40 63 74 20 og kan bookes for undervisningsaftaler.