Forhistoriske påskeæg: Oplev Stenaldercenter Ertebølle og vikingeborgen Aggersborg

  retur
Påsken byder på spændende oplevelser både på Stenaldercenter Ertebølle og vikingeborgen Aggersborg, hvor besøgende inviteres til at løse fortidens gåder og opdage skjulte skatte. Fra særudstillinger til gratis gådejagt er der noget for enhver smag, når man besøger Vesthimmerland i påskeferien.

På stenaldercentret åbner særudstillingen, "Skjulte skatte i skraldet", der tager gæsterne med på en rejse gennem forhistorisk affald og samtidig kaster lys over alt fra stenalderfolkets dagligdag og livsstil til miljøets indvirkning for godt 7.000 år siden.

"I denne udstilling bliver gæsterne - næsten som arkæologer - inviteret til at grave sig ned i de historier, der gemmer sig i fortidens skrald. Når vi ser på, hvad fortidens mennesker har efterladt, bliver det jo også tydeligt, at vores efterladenskaber er fremtidens arkæologi. Det håber jeg, inspirerer os til at tænke over, hvordan vi kan efterlade en mere bæredygtig verden til de kommende generationer", fortæller arkæolog og centerleder, Louise Villadsen.

Besøgende kan også nyde den smukke stenaldernatur og deltage i en "Æg-straordinær gådejagt", der bringer Ertebøllekulturens liv og teknologier i spil undervejs.

På Aggersborg inviteres de besøgende til at deltage i en gratis gådejagt, der fører rundt på Danmarks største ringborg. Gennem den digitale platform, StoryHunt, kan man i fællesskab løse opgaver og finde ledetråde undervejs, der samtidig gør både store og små klogere på borgens historie.

Aggersborgs nye hjemmeside tilbyder også dybere indsigt i dette særlige sted, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Dyk ned i historien på www.aggersborg.com og få samtidig et overblik over foråret og sommerens mange aktiviteter.

På den internationale UNESCO Verdensarvsdag torsdag den 18. april, som fejres ved Aggersborg, inviteres du af arkæolog Louise Villadsen på en opdagelsesrejse gennem vikingernes skrald. Disse skjulte skraldeskatte afslører nemlig detaljer om livet i vikingetiden og giver et godt indblik i hverdagen på Danmarks første og største ringborg.

Stenaldercenter Ertebølle holder påskeåbent fra den lørdag den 23. marts til mandag den 1. april, mens det er muligt at tage på gådejagt på Aggersborg fra solopgang til solnedgang hele påsken. Hent blot app'en StoryHunt eller scan QR-koden på udsigtsplatformen på stedet.