Juli 2021: Daglig guidning 

  retur

Aggersborg og de omkringliggende bygninger, herregården Aggersborggård og Aggersborg Kirke, emmer af historie og tiltrækker hvert år mange tusinde turister fra både ind- og udland. I juli måned står guider fra Vesthimmerlands Museum hver dag fra kl. 10.00-16.00 klar til at tage godt imod de mange besøgende, der lægger vejen forbi ringborgen, og ikke mindst til at formidle områdets fascinerende - og lange - historie. Hver dag er der ligeledes mulighed for at komme med på gratis rundvisninger kl. 11.30 og 14.30.

Guiderne vil i år også fortælle om den igangværende verdensarvsproces, da Aggersborg sammen med de fire andre ringborge i Danmark har ansøgt om optagelse på UNESCO's verdensarvsliste over steder med enestående værdi for hele menneskeheden. Museet har i tæt samarbejde med Vesthimmerlands Kommune og de forskellige interessenter omkring borgen i længere tid arbejdet på en helhedsplan for området som en etapevis forberedelse til forhåbentlig mange flere besøgende i området i de kommende år. Om Aggersborg får plads på den fornemme liste som Vesthimmerlands første stykke verdensarv, og dermed anerkendes på lige fod med blandt andet Stonehenge, Giza pyramiderne og Den kinesiske mur, bliver afgjort i juli 2022.

Ønsker man at udforske områdets historie på egen hånd, er det stadig muligt at benytte sig af app'en "Aggersborg", som virtuelt synliggør ringborgen med de 48 store langhuse og vækker historien til live. App'en kan downloades gratis på Google Play eller App Store. I sommermånederne er udstillingshuset ligeledes åbent, og ganske gratis at besøge, og i Aggersborg Kirke kan man forsøge at tyde runeindskrifter fra middelalderen.

Tag familien og madkurven med, nyd det fantastiske landskab og mærk historiens vingesus! Aggersborg er et helt særligt sted i Vesthimmerland.