Vesthimmerlands Kunstforening

  retur

Pressemeddelelse
Vesthimmerlands Kunstforening


Efterårsudstilling 14. oktober -17. november
Fernisering: Søndag d.14. oktober kl. 14


Vesthimmerlands kunstforening rykker traditionen tro ind i Per Kirkebysalene i oktober - november.
Kunstforeningen har inviteret en række kunstnere fra hele landet, hvis værker genremæssigt spænder bredt. Der kan ses maleri, papirkunst, tegninger, keramik , bronze-og stenskulptur, glas og smykker. Der er rig mulighed for at se forskelligartet kunst og møde kunstnerne.
Der indledes med fernisering søndag d. 14. oktober, hvor Lise Dolleris holder åbningstalen efterfulgt af sang ved Amalie Schou Jensen.

Af Nordjyske kunstnere kan nævnes Eva Dalby-Jakobsen fra Svenstrup, som fortæller, at ethvert af hendes malerier har sin egen historie med sin egen rytme. Historien fortælles med geometriske figurer, organiske former og en utraditionel farvesætning, alt sammen i en klasisk komposition. Hun holder af at balancere det stringente med det løslupne i sine malerier.

Jette Vestmar, bosat i Løgstør viser sine unikasmykker i sølv. Hvert enkelt smykke er i sig selv et kunstværk af høj kvalitet. Hanny Abel fra Galleri Alstrup udstiller unika i porcelæn og stentøj.
Kunstnerparret Anni Kirstine Holm og Flemming Holm fra Hjørring præsenterer henholdsvis bronze-og stenskulpturer.

Kristina Kjelsmark, Vinderup er meget inspireret af rejser i norden ikke mindst Færøerne, som hun besøger hvert år. Hendes motivkreds breder sig fra konkrete dyre-og fuglemotiver over ekspressionistiske landskaber til mere abstrakte tolkninger af lys og stemninger fanget i naturen.
Inge Kjær, Ulfborg udstiller malerier og krukker bygget op af aske. For maleriernes vedkommende i en blanding af aske, pigment og akryl.

Agnethe Maagaards glasværk er omgivet af stærke naturkræfter tæt ved hav og fjord i landsbyen Bøvlingbjerg. Hendes glasdesign er unika kunstværker, som har bragt hende vidt omkring i verden, med udstillinger bl.a i New York, Chicago og Dubai. I danmark kan nævnes hendes store udsmykning i Dybe Kirke i Lemvig.

Rie Brødsgaard, Kolding fortæller om sine malerier, at hun arbejder med billeder i lag. Hun bliver inspireret af forskellige mønstre, kontraster, strukturer og farvevalg, som sammansættes til spændende eksperimenterende collagemaleri. Hendes foretrukne figurer er mennesker og træer.

Billedkunstner Tanja Kaleovski, Hvidovre er oprindelig uddannet dekorationsmaler og underviser på uddannelsen. Hun siger selv, at hun er lidt af en nørd, så hun tager billeder af overflader og strukturer, hvor hun kan komme af sted med det. Derhjemme dechifrerer hun det, og genskaber overfladerne på lærredet. Hendes facination af overflader, strukturer, farvespil og kunsten i at genskabe og billedgøre et element eller overflade så virkelighedstro som muligt, har altid været en drivkraft

Desuden kan ses værker af billedkunstner Frederik Kløve Jacobsen, Aabyhøj, tegner Marianne Stenberg, Aarhus og Ellen Korshøj, Lemming.