En måned fuld af historiske oplevelser

  retur
Traditionen tro så byder juni måned på et væld af spændende, historiske oplevelser, når Kulturarvsmåneden i Vesthimmerland løber af stablen. Et fælles tiltag mellem kommunens mange foreninger, arkiver, museer og andre ildsjæle, som hver dag året rundt arbejder med - og værner om - vores fælles, lokale historie.
 
"Vi er taknemmelige over opbakningen til programmet og ser frem til måned med en lang række af spændende og meget forskellige arrangementer", fortæller museumsinspektør Maria Clement Hagstrup fra Vesthimmerlands Museum, som sammen med Sonja Marcussen og Susanne Appel fra museumsforeningen står bag koordineringen.
 
Hovedformålet med Kulturarvsmåneden er at sætte fokus på Vesthimmerlands historie og over en hel måned folde den ud i øjenhøjde med både lokale aktører og fagfolk som formidlere. Ofte byder juni således på helt særlige oplevelser, som kun kan opleves den ene gang om året. I år med bl.a. guidet rundvisning på Løgstør Kalkværk, hvor der i over 100 år har været brudt kalk, en - desværre - højaktuel rundvisning i Civilforsvarets Kommandocentral, beredskabsbunkeren i Aars, hvis opførelse blev påbegyndt i 1986, og dertil kommer kirkegårdsvandringer i både Aars og Ullits, hvor fortidens mennesker og deres bedrifter atter "kommer til orde". Der er hele 33 arrangementer i årets program, og uden tvivl noget for enhver smag.
 
Programhæftet er netop udkommet og kan fra fredag den 13. maj findes fysisk på de lokale biblioteker eller i en digital "bladreudgave" via linket her.