Stiklinger til pilemark

  retur

Stenaldercenter Ertebølle drømmer om en pilemark, som vi kan bruge til alverdens stenaldersjov for eksempel fiskeruser, hegn, kurve og alt muligt andet. Derfor har vi brug for stiklinger af pil og du kan hjælpe os!
Hvis du har et piletræ i haven, så klip meget gerne nogle årsskud af. Stykkerne skal være lige så tykke som en blyant - og mellem 25 og 40 centimeter lange.
Du kan aflevere stiklingerne på Stenaldercenter Ertebølle eller på Vesthimmerlands Museum i Aars. Du må gerne ligge en lille seddel med dit navn ved stiklingerne, så opkalder vi nemlig en lille del af pilemarken efter dig.
Vi gemmer stiklingerne et mørkt og køligt sted, indtil de skal sættes i jorden i påskeferien.
Hvis du gerne vil være med til at plante dine stiklinger, så besøg Stenaldercenter Ertebølle den 25. marts mellem kl. 12.00 og 16.00, så viser vi hvordan.
På dagen kan du også tage din familie med på en tur i stammebåd, lede efter stenalderens skatte i den arkæologiske sandkasse, lave en snor i plantematerialet bast, se film om stenalderen i Stenaldercenter Ertebølles biograf, gå i krig med stenalderøkser og dolke, grutte korn, eller tegne dig selv som du ville have set ud i stenalderen.