Nyt Stenaldercenter Ertebølle 

  retur
Takket være en donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har Stenaldercenter Ertebølle gennemført en længe ønsket fornyelse af udendørsområderne. Det nye oplevelseslandskab blev indviet den 15. juni i år.

Landsbyen Ertebølle i Vesthimmerland er både kendt for sin smukke natur og den berømte 7.000 år gamle køkkenmødding fra jægerstenalderen. Nu har området fået et betydeligt løft som national seværdighed, da Stenaldercenter Ertebølle har gennemført en komplet nyanlæggelse af udendørsarealerne. På et næsten 25.000 m² stort areal er opstået landets største og mest moderne oplevelsescenter til udendørsformidling af stenalderen.

Her får gæsterne stenalderen helt ind under huden. I urskoven udspringer en bæk, blandt de sten istiden efterlod. Bækken risler forbi stenalderfolkets boplads og videre ned i en sø, hvor stammebådsbyggeri og fiskeri finder sted. Ikke langt derfra viser brændte træstubbe spor efter de første bønders øksehug i et åbent landskab med agre og græssende får.

Overalt er der tegn på stenalderfolkets aktiviteter. Flinthugning, madlavning, træarbejde, jagt, skindbearbejdning, stammebådssejlads og meget mere giver gæsterne mulighed for at mærke stenalderen på egen krop og opleve fortiden med alle sanser, under kyndig vejledning af centerets formidlere og arkæologiske forskere fra ind- og udland. 

Det nye Stenaldercenter Ertebølle holder åbent fr 15. juni til 15. september hver dag kl. 10-17.