Kom og deltag i flintsmedens værksted

  retur

Stenaldercenter Ertebølle byder fra sidst i juni til sidst i juli velkommen i flintsmedens værksted. Igen i år får stenaldercentret nemlig besøg af eksperimenterende arkæolog Morten Kutchera, der er en sand ekspert i at omdanne flintsten til oldtidens redskaber.

Morten Kutschera har taget turen fra Bergen i Norge for atter at kunne deltage i levendegørelsen af Stenaldercenter Ertebølle hen over sommeren - for hvad er et stenaldercenter uden en flintsmed.
Med en baggrund som arkæolog og mange års erfaring i at håndtere stenalderens primære råstof, flinten, vil Morten Kutschera i de ovennævnte sommeruger være at træffe på stenaldercentres flintværksted, beliggende under åben himmel med den dejligste udsigt over Limfjorden.
Herfra vil han for publikum demonstrere, hvorledes man bearbejder flinten og tilvirker den til stenaldernes kerneøkser, skiveøkser, pilespidser og flintflækker.

I år deltager Morten Kutschera ligeledes i bygningen af stenaldercentrets nye hytte - blandt andet vil han sørge for, at der er de rigtige og tidssvarende redskaber til brug for bygningen af den 12 m lange hytte. Byggeriet foretages ikke blot af stenaldercentrets medarbejdere. Der er også mulighed for, at du som gæst kan deltage i hytteprojektet og dermed få lov at prøve kræfter med nogle af stenalderens redskaber.

Man kan i sommerens program orientere sig om, hvilke dage flintsmeden har åben i værkstedet.