Program 2021

 

 Levende formidling på Aggersborg - JULI MÅNED

Mød Vesthimmerlands museums guider på vikingeborgen Aggersborg hver dag fra kl. 10.00 - 16.00 i hele juli måned. Bliv klogere på stedet og historien og tag med på guidede ture dagligt kl. 11.00 og kl. 14.30. Turene varer ca. 20-30 minutter.

Tag også et kig ind i vikingeteltet på p-pladsen og læs mere om den igangværende verdensarvsproces samt de fremtidige planer for formidlingen af området. 

Deltagelse er gratis.

Adresse: Aggersborg, Thorupvej 13, 9670 Løgstør. 


Mandag den 4. oktober kl. 19.00: De fantastiske fund fra omfartsvejen ved Aars

Igennem hele den lange periode, hvor omfartsvejen omkring Aars blev anlagt, var arkæologer fra Vesthimmerlands Museum hele tiden et skridt - eller to - foran gravemaskinerne og afdækkede særdeles mange spændende fund. Herunder en hel landsby, benævnt Fuglsang, som minder meget om Borremosefæstningen og ikke mindst Danmarks eneste udgave af det berømte Stonehenge fra Sydengland - dog i en træudgave!

Museumsinspektør Gitte Lambertsen Hjortlund fortæller om fundene og den markante, nye viden, som det store anlægsarbejde har afstedkommet. 

Pris: 80 kroner. Billetter købes via Himmerlandsbilletten

Sted: Vesthimmerlands Museums sale, Søndergade 42, 9600 Aars. 


Tirsdag den 12. oktober kl. 19.00: Lokalhistorisk billedaften

Tag med på en tur tilbage gennem Aars' historie, når arkivleder Kim Ørsted Iversen og formand for Lokalhistorisk Arkiv Eva Auken viser nogle af de mange billeder, der i gennem de sidste par år er tilgået arkivet. På trods af Corona og nedlukninger er det lykkedes at holde gang i Lokalhistorisk Arkiv, og der er blevet tid til at indsamle og registrere mange nye billeder fra byens og oplandets historie.

Tilmelding til Kim Ørsted Iversen på telefon 40 63 74 21 eller e-mail ki@vmus.dk senest mandag den 11. oktober. Max. antal deltagere: 40 personer. 

Pris: 40 kr. Gratis for medlemmer af Lokalhistorisk Arkiv Aars.

Sted: Vesthimmerlands Museum, Søndergade 44, 9600 Aars.


Lørdag den 13. november kl. 14.00: Åbning af særudstillingen - Anbragt - Livø Anstalten 1911-1961


Mandag den 22. november kl. 19.00: Når fortid og nutid mødes - bosættelse gennem årtusinder

Når byer vokser, giver det ofte spændende muligheder for museets arkæologer, og det gælder i særdeleshed omkring Aars. Igennem et par år har der været en meget stor og omfattende udgravning ved Galgehøj, hvor der er fundet adskillige huse, keramik og ovne, som vidner om bosættelse gennem mange tusinde år. Ud over den fantastiske mulighed for at høre om beboelse i det samme område igennem de mange år, så kommer museets to arkæologer Nikoline Fogh Munch Larsen og Andreas Bo Nielsen med fortællinger om livet på godt og ondt på en Galgebakke!

Pris: 80 kroner. Billetter købes via Himmerlandsbilletten

Sted: Vesthimmerlands Museum, Søndergade 42, 9600 Aars.