Program 2021

 

7., 14., 21., 28. maj og 4., 11., 18., 25. juni: Gå ud i historien

Gå jer til en historisk oplevelse i vores Vesthimmerland, når vi fortsætter vinterens gå-ud-i-historien ture. Oplev på egen hånd Vesthimmerland gennem flere tusinde, fascinerende år.

Ruterne er at finde på Vesthimmerlands Museums samt Stenaldercenter Ertebølles Facebook-sider hver fredag morgen og er i landskabet markeret med gule flag til og med den pågældende søndag. Information og opgaver, der supplerer turen, er ligeledes at finde på vores Facebook-sider.


Tirsdag den 11. maj kl. 14.00: Facebook live - kom med bag kulisserne

Bliv klogere på fortiden og kig med, når vi går live på vores Facebook-side og kort og godt fortæller om nogle af de mange spændende genstande, vi har i vores udstilling og samling. Denne dag om museets største "genstand" Per Kirkebys ikoniske mesterværk - Vesthimmerlands Museum.


Fredag den 4. juni kl. 13.00: Gå ud i historien med guide: Hverrestrup bakker

På denne dag inviterer Vesthimmerlands Museum på en guidet tur i Hverrestrup Bakker; et af de mere ukendte, men meget vigtige fortidsmindeområder i Vesthimmerland.

Husk fornuftigt fodtøj.

Deltagelse er gratis.

Mødested: Parkeringspladsen ved hovedvej A13 ved 32-km-stenen nær Simested - GPS-koordinater: 56°48'40"ON - 9°52'11" E.

Tilmelding til lv@vmus.dk senest torsdag den 3. juni.


Lørdag den 12. juni kl. 10.00 - 15.00: På tur i De Himmerlandske Heder - hedens herligheder

Kender du historien om De Himmerlandske Heder? En dag med mulighed for at gå på opdagelse i hedens spændende natur- og kulturhistorie.

Tag på egen hånd en tur ad den afmærkede rute og mød på forskellige poster undervejs vores guider, som fortæller om hedens oprindelse og anvendelse helt fra oldtiden til i dag. Hold også godt øje med hedens planter og dyr og se, om du kan få fuld plade i det til dagen udviklede hedebingo.

Husk praktisk fodtøj. Turen er ca. 4 km og desværre ikke kørestols- eller klapvognsegnet.

Turen begynder på den vestvendte p-plads over for p-pladsen med skiltning til Skarpsallingkarret/Vindblæs Hede, Aggersundvej.


Fredag den 18. juni kl. 13.00: Gå ud i historien med guide: Paradiset ved Gedsted

På denne dag inviterer Vesthimmerlands Museum på en guidet tur ud i det paradisiske landskab ved Gedsted. På turen kan du høre fortællingen om, hvordan landskabet blev formet, og hvem der i tidens løb har efterladt sig spor her.

Mødested: Parkeringspladsen ved Fjordvej 533 nær Gedsted- GPS-koordinater: 56.69315535562626, 9.31802031058766

Tilmelding til lv@vmus.dk senest torsdag den 3. juni.


Tirsdag den 29. juni kl. 19.00: Byvandring i Aars

Tag med Lokalhistorisk Arkiv Aars på en guidet tur, som bl.a. vil gå til Møllebakken med det gamle vandtårn, Aars Lystanlæg og Kimbrertorvet. Undervejs fortælles om byens udvikling gennem 150 år.

De gældende coronarestiktioner vil naturligvis blive overholdt, så tilmelding er nødvendig til ki@vmus.dk eller på telefon 40 63 74 21 senest fredag den 18. juni. 

Max. 20 deltagere.

Deltagelse er gratis og mødested er uden for Vesthimmerlands Museum, Sønder gade 44, 9600 Aars.


 Levende formidling på Aggersborg - JULI MÅNED

Mød Vesthimmerlands museums guider på vikingeborgen Aggersborg hver dag fra kl. 10.00 - 16.00 i hele juli måned. Bliv klogere på stedet, historien og tag med på guidede ture dagligt kl. 11.00 og kl. 14.30. Turene varer ca. 20-30 minutter.

Deltagelse er gratis.

Adresse: Aggersborg, Thorupvej 13, 9670 Løgstør. 


Mandag den 4. oktober kl. 19.00: De fantastiske fund fra omfartsvejen ved Aars

Igennem hele den lange periode, hvor omfartsvejen omkring Aars blev anlagt, var arkæologer fra Vesthimmerlands Museum hele tiden et skridt - eller to - foran gravemaskinerne og afdækkede særdeles mange spændende fund. Herunder en hel landsby, benævnt Fuglsang, som minder meget om Borremosefæstningen og ikke mindst Danmarks eneste udgave af det berømte Stonehenge fra Sydengland - dog i en træudgave!

Museumsinspektør Gitte Lambertsen Hjortlund fortæller om fundene og den markante, nye viden, som det store anlægsarbejde har afstedkommet. 

Pris: 80 kroner.

Sted: Vesthimmerlands Museums sale, Søndergade 42, 9600 Aars. 


Mandag den 22. november kl. 19.00: Når fortid og nutid mødes - bosættelse gennem årtusinder

Når byer vokser, giver det ofte spændende muligheder for museets arkæologer, og det gælder i særdeleshed omkring Aars. Igennem et par år har der været en meget stor og omfattende udgravning ved Galgehøj, hvor der er fundet adskillige huse, keramik og ovne, som vidner om bosættelse gennem mange tusinde år. Ud over den fantastiske mulighed for at høre om beboelse i det samme område igennem de mange år, så kommer museets to arkæologer Nikoline Fogh Munch Larsen og Andreas Bo Nielsen med fortællinger om livet på godt og ondt på en Galgebakke!

Pris: 80 kroner.

Sted: Vesthimmerlands Museum, Søndergade 42, 9600 Aars.