Introduktion til skoletjenesten ved Vesthimmerlands Museum

  retur

På siden "Undervisningstilbud" og "KulturNøgle" finder du undervisningstilbud fra undervisningstjenesten på Vesthimmerlands Museum, Stenaldercenter Ertebølle og Herregården Hessel.

Vi vil
være en integreret del af Vesthimmerlands undervisnings- og dannelsesinstitutioner, være samarbejdspartner, inspirator, supplement, igangsætter og et konkret bud på, hvordan
faglig undervisning kan flyttes ud af de traditionelle undervisningsmiljøer.
Vi søger at gøre det abstrakte konkret, at give eleverne et personligt forhold til kulturarven gennem æstetisk og håndgribelig undervisning.

Vores tilbud
er et lille udpluk af de "pakkeløsninger", der søger at dække så mange fag, som muligt og søger at skabe sammenhæng mellem teori og praksis.
Vi er meget åbne for at tilpasse forløbene, så de passer til din undervisning og synes du, vi mangler et forløb, så spørg endelig. Flere af forløbene er opstået på baggrund af forespørgsler fra skoler, børnehaver eller ungdomsuddannelserne.
Alle undervisningsforløb er opdateret på fag og metode og relaterer til Forenklede Fælles Mål. Der er ikke beskrevet uddybende kompetence-, videns-, og færdighedsmål i oversigten pga. pladsmangel. Ønskes disse, er man velkommen til at kontakte museumsunderviseren. Læringsmål kan opstilles i samarbejde med læreren.

Vi er
Kim Callesen, læreruddannet med 25 års undervisningserfaring, museumsunderviser og udeskolevejleder
Louise Villadsen, cand.mag i arkæologi, naturvejleder og leder af Stenaldercenter Ertebølle
Bodil Jacobsen, leder af Herregården Hessel, billedkunstlærer, dekoratør, ginemager og makeupartist

Vi kan mødes:

  • På Vesthimmerlands Museum, Stenaldercenter Ertebølle eller Herregården Hessel
  • På historiske steder i Vesthimmerland f.eks. Aggersborg, Borremosen, Testrup Kloster eller?
  • Hos jer på skolen, i børnehaven eller på ungdomsuddannelserne
  • I cyber space? fra efterår 2016 tilbydes kortere Skype-forløb for de ældste klasser

Med mindre andet er anført tilbyder vi undervisningsforløbene hele året rundt.

Booking
For spørgsmål og booking af forløb på Vesthimmerlands Museum og Stenaldercenter Ertebølle, kontakt Kim Callesen på 40 63 74 20 eller undervisning@vmus.dk

For spørgsmål og booking af forløb på Herregården Hessel, kontakt Bodil Jacobsen på  98 63 81 25 / 20 58 22 01 eller info@herregården-hessel.dk