Stenaldercenter Ertebølle får besøg af stenaldermand

  retur
I år er Stenaldercenter Ertebølle så heldige at få besøg af Werner Pfeifer.
Werner er født og opvokset i Namibia, hvor han har lært forskellige naturhåndværk af de lokale stammefolk.
Ved at praktisere stenalder- og naturlevende menneskers håndværk i løbet af de sidste tyve år har han udviklet evnerne til at leve som i stenalderen.
Vi glæder os meget til at være et af de museer, som Werner besøger i løbet af sommeren. Werner besøger Stenaldercenter Ertebølle i uge 28. Du finder programmet for Werners aktiviteter her:

10/7 and 11/7
Forhistoriske jagtvåben
Se en demonstration af våben, som stenaldermenneskene brugte til jagt. Hør historien bag våbene og deres forskellige funktion. Der er også mulighed for selv at prøve kræfter med våbnene.

12/7
Limen der holdte stenalderen sammen
Se hvordan forskellige typer lim kan laves af naturmaterialer og brugt, som man gjorde i stenalderen. I stenalderen lavede man f.eks. lim af tjære, harpiks, ben og skind.

Fra kl. 13.00 til 16.00: Limworkshop, hvor du selv kan lære at lave lim.
Pris: 175 kr. 

13/7
Mød stenalderens ildmager
Vores stenaldermand demonstrer, hvordan man kunne lave ild I stenalderen. Werner burger håndbor, buebor, flint og stenen markasit, såvel som flint og stål. Werner demonstrer også forskellige tændmaterialer og hvordan de præpareres. Kunne du overleve uden tændstikker?

Kl. 13.00 til 16.00: Ild Workshop
Hvis du ikke kunne overleve uden tændstikker eller lighter har du chancen her. Werner lærer dig at lave ild og fortæller dig hvordan du holder den i live.
Pris: 100 kr.

14/7 and 15/7
Smag på stenalderen
Vores stenaldermand viser hvordan man lavede mad I stenalderen. Du får muligheden for at se hvordan man kunne stege, koge og ryge uden potter og pander. Her er muligheden for at smage på stenalderen.

OBS: den 15/7 foregår arrangementet på stranden ved fiskerhytterne.