Sæsonen er skudt i gang på Stenaldercenter Ertebølle

  retur
Det var en glad centerleder, som lørdag den 13. juni endelig kunne byde gæsterne velkommen i Ertebølle. I flere måneder har Louise Villadsen spændt fulgt regeringens udmeldinger, så da der endelig blev givet "go" til, at museerne atter kunne åbne, var jublen stor.

"Vi har haft en rigtig fin åbning med positive gæster, som har taget godt imod vores nye tiltag", fortæller Louise Villadsen. Heriblandt det helt nye 28 siders velkomsthæfte, som udleveres ved ankomsten til centret, og som både indeholder viden om stenalderen, opskrifter og sjove opgaver, familier kan løse sammen undervejs. På den måde sikres det, at folk på egen hånd trygt kan gå på opdagelse og vha. hæftet få informationer om hytterne og de genstande, der findes i dem. Nu forberedes højsæsonen, hvor alle sejl sættes til at tilbyde trygge og spændende oplevelser for alle aldre, mens småjusteringer foretages, inden skolernes sommerferie indledes i slutningen af denne uge. 

I skoletjenesten har museumsunderviser Kim Callesen også oplevet stor efterspørgsel. Undervisningen på centret har altid været populær, men med åbningen af det nye, store udendørs anlæg sidste år, og skolernes fokus på udeundervisning, er der i år ekstra travlt. Masser af klasser fra hele kommunen er således booket ind og skal op til sommerferien - på tætteste hold - stifte bekendtskab med Ertebøllefolkets liv for 7.000 år siden. 

"Vi er optimistiske i forhold til sæsonen i år og 100 % klar til at tilbyde både vores store og små gæster gode oplevelser med Vesthimmerlands spændende fortid", understreger Louise Villadsen, der selv er at finde i front for mange af centrets forskellige aktiviteter.