Jubilæumsbog i nyt oplæg

  retur
Fejringen af 150-års byjubilæet i Aars blev bl.a. markeret ved udgivelsen af en 400 sider rigt illustreret jubilæumsbog om byens historie.

Museumsinspektør og arkivleder Kim Ørsted Iversen har gransket hundrede års lokalaviser,  nærstuderet arkivalier, fremskaffet fotos og ud fra dette skabt den første gennemarbejdede og sammenhængende beskrivelse af Aars bys historie fra 1800-tallet til vore dage. 

"Historien om Aars er på alle måder en fortælling om driftige mennesker, som hver især gennem tiden har bidraget til, at byen har udviklet sig så markant, som den har", fortæller Kim Ørsted Iversen. Således blander han i bogen den lange historie på fornemmeste vis med spændende personfortællinger og masser af fotografier fra byen. Ud over naturligvis at fokusere på de seneste 150 år, så er der også en kort introduktion, som tager læseren med fra den første landsby i jernalderen og op til 1600-tallets besøg af Aalborg bødlen på Galgehøj og de store samfundsmæssige forandringer i 1700-tallet. 

Efter første oplæg var udsolgt allerede i midten af december, blev bogen genoptrykt og kan igen købes på Vesthimmerland Museum, nå museet genåbner den 21. april. Kontakt venligst museets administration for reserveringer. Bogen koster 248 kr. og er udgivet med støtte fra Aars Byjubilæum 1870-2020.