En sommergæst vender tilbage 

  retur

En årlig gæst flytter nu ind i den store molerskrænt ved Ertebølle. Det er den lille digesvale, som er den mindste svale i Danmark. Digesvalen har tilbragt hele vinteren i Afrika, men fra april til september kan den opleves jage efter insekter i luften ud for Ertebølle Hoved.

Molerskrænten bliver hullet som en ost af de mange digesvaler, der graver huller til deres reder i skrænten. Det tager den lille fugl op til en uge at grave et hul på op til 120 cm ind i skrænten, hvor den i fred for rovdyr ligger sine æg. Digesvalen er fredet i Danmark, derfor må man heller ikke klatre på skrænten for at komme tættere på rederne.

Et gammelt mundheld siger, at når svalerne flyver lavt over land, så er det tegn på regn - og det er faktisk ikke helt forkert.
Insekterne, som svalerne lever af, kan mærke luftfugtigheden stige og lufttrykket falde når der er regn på vej, derfor søger insekterne ned mod landjorden, hvor de kan komme i læ - svalerne følger efter deres bytte, som de jager med op til 40 kilometer i timen.