Vegger skilter med sin historie 

  retur
Lørdag d. 10. juli 2021 kl. 11 afsløres syv historiske skilte, der er stillet op i en halvcirkel under det store asketræ(Yggdrasil) på Kulturkøbmandens plæne, Aagade 32, Vegger, 9240 Nibe.

Seks af skiltene fortæller om områdets historie lige fra resterne fra Danmarks næstældste menneske, der er 9.600 år gammelt til nutidens håb, ideer og drømme om et godt landsbyliv i stor natur.
Det syvende skilt er et kort med markeringer, der fortæller, hvor der er gjort fund eller hvor man stadig kan finde spor efter fortiden.

Centerleder Louise Villadsen fra Stenaldercenter Ertebølle kommer og afslører de tre første skilte.
Naturvejleder Karin Winther afslører de tre sidste.

Skiltestativerne er udført af smed Jørgen Christensen fra Årslev Smede syd for Randers. Han er også mester for den praktiske udførelse af skulpturen ved Vegger Energi og "Fuglen" ved indkørslen til byen i vest. Han har i øvrigt også lavet "holderen" til årets Landsbypris 2019, som Vegger fik sidste år.

Skiltenes indhold er udformet af journalist Anna Grethe Jensen, der også laver små skilte til en stor del af Veggers gamle huse i byen. Skiltene fortæller i tekst og billeder, hvor der har været butikker eller værksteder.

Hele projektet er betalt af kommunes landsbypulje og udført i regi af Vegger Borgerforening. Vesthimmerlands Kommune har bevilget 85.500 kr. til projektet.