Kulturarvsmåned 2017

  retur

I hele juni er der for tredje år i træk fokus på vidt forskellige aspekter af den vesthimmerlandske kulturarv med mere end 40 arrangementer spredt ud over hele kommunen.

At fejre kulturarven over en hel måned er ganske enestående og kun muligt på grund at et tæt samarbejde mellem lokale foreninger, arkiver, museer og andre ildsjæle i hele kommunen.
I år er over 40 forskellige aktører med til at fortælle de gode historier og sætte Vesthimmerland på Danmarkskortet som en aktiv kommune, hvor kulturarven sættes højt til fordel for både indbyggere og turister.

Besøg stenalderens dødehuse, hør om det vesthimmerlandske Regan Vest, tag med på en guidet sejltur til Aggersundbroen eller gå på opdagelse i nogle af de mange spændende historier, som de lokalhistoriske arkiver formidler i juni måned.

Der er masser af muligheder for gode oplevelser i hele juni. Vi ses derude!

Kulturarvsmånedens program


AKTUELT PROGRAM


Lørdag den 10. juni kl. 14.00: Fernisering på udstillingen "Vesthimmerlandske kunstnere i dialog med Johannes V. Jensen"
En række vesthimmerlandske kunstnere går forud for udstillingen på opdagelse i Johannes V. Jensens liv og forfatterskab og omsætter inspirationen herfra til malerier og skulpturer udtrykt i et moderne formsprog. Værkerne udstilles på Johannes V. Jensen Museet i perioden 10. juni - 1. september 2017.
Der serveres vin og kanapeer ved ferniseringen.
Arrangementet er gratis.
Mødested og arrangør: Johannes V. Jensen Museet, Søndergade 48, 9640 Farsø.


Søndag den 11. juni kl. 15.00: "På udflugt i kimbrernes land" - lancering af ny historisk rute
Et af "Historier om Danmark"s største initiativer er et landsdækkende rutenet, som bliver lanceret nationalt søndag den 11. juni, naturligvis også i Vesthimmerland. I samarbejde med landets museer har Slots- og Kulturstyrelsen og Gads Forlag udvalgt og beskrevet 48 ruteforslag, som skal inspirere borgerne til at komme op af sofaen og opleve Danmarks historie i byer og landskaber.
Én af ruterne har titlen: "På udflugt i kimbrernes land" og er cirka 30 km lang med udgangspunkt fra Stenaldercentret i Ertebølle, over Farsø, Uhrehøj Plantage og til Myrhøj. Denne dag introduceres ruten på Stenaldercenter Ertebølle, og det er muligt at høre mere om de historiske lokaliteter, som passeres undervejs i det vesthimmerlandske landskab.
Arrangementet er gratis.
Mødested: Stenaldercenter Ertebølle, Gl. Møllevej 8, Ertebølle, 9640 Farsø.
Arrangør: Vesthimmerlands Museum.

Søndag den 11. juni kl. 10.00 - 16.00: Hestedag og historisk dyrskue
Hestedagen på Hessel viser bl.a., hvordan markarbejdet blev udført i gamle dage uden brug af traktorer og moderne hjælpemidler. Hestedagen er slået sammen med historisk dyrskue med præsentation af gamle, danske bevaringsværdige husdyr og forskellige veteranmaskiner.
Pris: Entré 50 kr., børn under 13 år gratis.
Mødested og arrangør: Herregården Hessel, Hesselvej 40, 9640 Farsø.

Mandag den 12. juni kl. 19.00 - 21.00: Byvandring i Aars
Med arkivleder Kim Ørsted Iversen som guide byder denne aften på en spændende byvandring, hvor der vil være fokus på Aars i begyndelsen af 1900-tallet. Vi tager en tur rundt i den nedre del af Himmerlandsgade med en afstikker til Anlægsvej og Lystanlægget. Hør bl.a. om etableringen af anlægget, Farvergaarden, Aars Mølle og Aars Kro.
Arrangementet er gratis.
Mødested: Uden for Vesthimmerlands Museum, Søndergade 44, 9600 Aars.
Arrangør: Lokalhistorisk Arkiv Aars.

Tirsdag den 13. juni kl. 18.30 - 21.30: Bustur i Johannes V. Jensens fodspor
En bustur rundt i det smukke sommerland til steder i Farsø og Vesthimmerland, der havde betydning for Johannes V. Jensen i hans barndoms- og ungdomsår, og til lokaliteter beskrevet i nogle af hans Himmerlandshistorier. Aftenen afsluttes med oplæsning og hyggeligt samvær på museet. Jens Munk guider og læser op.
Pris: 150 kr. inkl. bus og kaffe m. kage.
Mødested: Busterminalen i Farsø, Lassensvej 8, 9640 Farsø.
Arrangør: Johannes V. Jensen Museet.

Tirsdag den 13. juni kl. 19.00: Rundvisning i Farsø Kirke
Farsø Kirke ligger natursmukt midt i Farsø med udsigt over søen. Som mange af kommunens kirker er den oprindeligt opført i middelalderen i romansk stil (ca. 1050-1240), men med et senere tilbygget våbenhus og tårn. Kom denne sommeraften med på en rundvisning i den smukke kirke, hvor museumsdirektør Broder Berg fra Vesthimmerlands Museum vil fortælle om historien og arkitekturen.
Arrangementet er gratis.
Mødested: Farsø Kirke, Nørregade 21, 9640 Farsø.
Arrangører: Vesthimmerlands Museum i samarbejde med Aars Kirke og Farsø Kirke i anledning af Reformations-jubilæet.

Onsdag den 14. juni kl. 19.00: Istidsruten
Arkæolog og naturvejleder Louise Villadsen inviterer med på tur ud i den vesthimmerlandske istid. Vi mødes på Stenaldercenter Ertebølle, hvorfra turen, i egne biler, går til bl.a. rødsten, dødishul, smeltevandstunnel og randmoræne. På turen får du fortællingen om, hvordan landskabet er blevet formet af isens enorme kræfter.
Arrangementet er gratis.
Tilmelding til Louise Villadsen på lv@vmus.dk eller tlf. 61 42 50 80 senest den 13. juni.
Mødested og arrangør: Stenaldercenter Ertebølle, Gl. Møllevej 8, Ertebølle, 9640 Farsø.

Torsdag den 15. juni kl. 15.00 - 17.00: Syng sammen med Johannes V. Jensen
Til arrangementet vil sangelever fra Kulturskolen Vesthimmerland synge for på Johannes V. Jensens sange fra Højskolesangbogen, bl.a. sange som "En sømand har sin enegang" og "Hvor smiler fager den danske kyst". Sangene akkompagneres af Kulturskolens sanglærer Line Mortensen, og undervejs hører vi historierne bag de enkelte sange.
Der serveres kaffe m. kage.
Arrangementet er gratis.
Mødested: Johannes V. Jensen Museet, Søndergade 48, 9640 Farsø.
Arrangører: Kulturskolen Vesthimmerland og Johannes V. Jensen Museet.

Torsdag den 15. juni kl. 19.00: Vindblæs Mølle, en velbevaret hollændermølle
Den 144 år gamle Vindblæs Mølle ejes, passes og plejes af foreningen Møllens Venner. Gennem de seneste ti år har foreningen brugt næsten 650.000 kr. på restaurering og vedligeholdelse af møllen. Hvem er foreningen? Hvad er der restaureret de seneste ti år? Hvordan skaffes pengene? Hvordan har vi klaret de store projekter? Hvordan får vi hvert eneste år solgt medlemskort, slået græs, kalket, tjæret og malet?
Kom og hør, hvordan en lille forening klarer sådan en opgave og besøg ikke mindst den smukke, gamle mølle.
Arrangementet er gratis.
Mødested: Sallingvej 76, Gl. Vindblæs, 9670 Løgstør.
Arrangør: Møllens Venner.

Lørdag den 17. juni kl. 11.00 - 14.00: Guidede sejlture til Aggersundbroen

I anledning af Aggersundbroens 75 års jubilæum stævner Limfjordsmuseets sejlende museumsgenstande ud på guidede sejlture til Aggersundbroen. Her får man både en fortælling om broen og ikke mindst muligheden for at se forbindelsesleddet mellem Han Herred og Himmerland nedefra.
Pris: I anledning af broens 75 års jubilæum er turene gratis.
Mødested: Havnearealerne i Aggersund Nord - gå efter flag med "Limfjordsmuseet".
Arrangør: Limfjordsmuseet.

Lørdag den 17. juni kl. 12.00 - 16.00: Byvandring, kirkerundvisning samt åbent hus i Vesterbølle
Foreningen Levende Landsby hører hjemme i den lille landsby Vesterbølle, som har en spændende historie og et bevaringsværdigt kulturarvsmiljø.
Vesterbølle blev grundlagt i middelalderen, og gårdene er ikke blevet flyttet ud og ligger stadig inde i byen, som de oprindeligt har gjort. Vesterbølle har en stor og smuk landsbykirke fra 1100-tallet, som på grund af sin størrelse benævnes Vesthimmerlands Domkirke. Foreningen Levende Landsby ejer to maskinhuse, som huser en stor samling af vogne, maskiner og andre genstande. Disse anvendes ved arrangementet Levende Landsby hvert år i august.
Der vil være åbent i laden fra kl. 12.00 -16.00. Kl. 13.00 er der byvandring og rundvisning i kirken ved graver Kristian Byrialsen Nielsen, som har en stor viden om Vesterbølle. Der kan købes kaffe og vafler i laden, og der vil være mulighed for at se de mange historiske genstande, som foreningen ejer.
Arrangementet er gratis.
Mødested: Tolshøj 13, Vesterbølle, 9631 Gedsted.
Arrangør: Levende Landsby - Vesterbølle.

Søndag den 18. juni kl. 14.00: Hans J. Wegner og den vesthimmerlandske forbindelse
Kun få kender historien om samarbejdet mellem en af Vesthimmerlands ældste industrivirksomheder, møbelfabrikken Getama i Gedsted, og den verdensberømte møbelkunstner Hans J. Wegner. Getama blev grundlagt i 1899 og producerede dengang tangmadrasser. Fabrikkens navn var oprindeligt Gjedsted Tang- og Madrasfabrik, men dette blev ændret i 1930 til GEdsted TAng- og MAdrasfabrik. Deraf navnet Getama.I 1949 etablerede virksomheden et samarbejde med Hans J. Wegner, som udviklede sig til et livslangt bekendtskab, hvor Wegner designede møblerne, og Getama producerede dem. Når et nyt Wegner-produkt skulle sættes i produktion, indlogerede Wegner sig hos én af fabrikkens direktører, Frank eller Aage Petersen, og fulgte aktivt med i møblets udformning. Wegner- sofaen GE236 er en af møbelfabrikkens store salgsmæssige succeser.
Kom og hør om virksomheden og Hans J. Wegner ved dette ganske særlige arrangement i Getamas gamle fabriksbygninger. Museumsdirektør Broder Berg fortæller om en af Vesthimmerlands ældste industrivirksomheder, mens Ove Mogensen fra Kunstmuseet i Tønder beretter om den store møbelarkitekt i dansk og nordisk design, Wegners stole i Vandtårnet i Tønder og ikke mindst hans unikke samarbejde med snedkerværksteder og møbelfabrikker i Danmark.
Arrangementet er gratis.
Mødested: Getamas gamle industribygning, Carl Petersensgade 3, 9631 Gedsted.
Arrangører: Gedsted Beboer- og Erhvervsforening og Vesthimmerlands Museum.

Søndag den 18. juni kl. 19.30: Musikalske mesterværker fra Reformationen
Aars Kirkes koncertkor vil denne aften gennem ord og toner føre publikum gennem to musikalske mesterværker, som begge har dybe rødder i Reformationen. Heinrich Schütz komponerede i 1635 begravelsesværket "Musikalische Exequien Op. 7" på bestilling af Hertug af Gera, Greiz og Lobenstein, Heinrich Reuß. Hertugen havde selv udvalgt tekster fra Bibelen og vers af Martin Luther og bedt Schütz om at sætte ordene i toner. Det andet værk komponerede Johann Sebastian Bach i 1723. Det var hans berømte motet "Jesu, meine Freude BWV 227". Den musikalske byggesten for dette skønne korværk er salmemelodien, vi på dansk kender som "Gud skal alting mage".
Medvirkende: Aars Kirkes koncertkor, sopran: Christine Hjort Bjerre, Anne Verdelin, Jane Højen Marcussen, Märta Nilsson, alt: Marianne Klausen, Rikke Sommer-Eriksen og Inge Lise Jæger, tenor: Morten Porsborg og Anders Tranhom-Bjerg, bas: Søren Ohlsen Og Sven Aarhammar, orgel: Morten Ladehoff, dirigent: Jan Mygind.
Arrangementet er gratis.
Mødested og arrangør: Aars Kirke, Kirkeplads 1, 9600 Aars.

Tirsdag den 20. juni kl. 11.00, kl. 14.00 og kl. 17.00: Næsbydale Badehotel og Glenholm Vingård - stederne og historierne
I løbet af den times tid, du tilbringer sammen med vinbonden, får du et indblik i Glenholms historie, og hvordan en dansk vingård fungerer. Der vil være fire smagsprøver, ledsaget af snacks og en afslappet og hyggelig dialog med udgangspunkt i gæsternes spørgsmål.
Under dit besøg i Næsbydale kan du følge med i den nænsomme renovering af "Baronens Hus" og opleve fortællingen om hotellets særlige historie. I caféens stuer eller på terrassen med udsigt til dal og fjord indtages enten kaffe, frokost eller aftenmenu, alt efter hvornår besøget finder sted.
Pris: 268 kr. for arrangement inkl. frokost, 228 kr. for kaffearrangement og 368 kr. for aften-arrangement. Se mere på www.glenholm.dk.
Mødested: Glenholm Vingård, Fjordlystvej 21, 9681 Ranum.
Arrangører: Næsbydale Badehotel og Glenholm Vingård.

Tirsdag den 20. juni kl. 14.00: Guidet tur til Ertebølle køkkenmøddingen
Den lille landsby Ertebølle har ikke alene lagt navn til Ertebøllekulturen, det var også pga. fundet af køkkenmøddingen, at stenalderen blev inddelt i jægerstenalder og bondestenalder. På denne guidede tur fortælles der om, hvorfor en gammel bunke affald er vigtig kulturarv, og hvordan livet ved Limfjorden var for 7000 år siden. Turen er ca. 2 km lang.
Pris: Voksne 40 kr. Medlemmer af Støtteforeningen for Stenaldercenter Ertebølle og Museumsforeningen 30 kr. Børn og unge under 18 år gratis.
Mødested og arrangør: Stenaldercenter Ertebølle, Gl. Møllevej 8, Ertebølle, 9640 Farsø.

Tirsdag den 20. juni kl. 19.00 - 21.00: Historisk byvandring i Ranum, den gamle seminarieby
Kom med på en historisk byvandring i den gamle seminarieby, hvor turen går ad den gamle landsbygade, gennem handelsgaden og omkring Ranum Efterskole med indlagte fortællinger og stop undervejs. Efterfølgende er der gratis kaffe i Lokalhistorisk Arkiv på Plejecenter Kærbo.
Arrangementet er gratis.
Mødested: Ved p-pladsen for Plejecenter Kærbo, Østerled 4, 9681 Ranum.
Arrangør: Lokalhistorisk Forening for Ranum og Omegn.

Tirsdag d. 20. juni kl. 19: Tur til Finkelshulen
Det fortælles, at Finkelshulen er en lergrav eller et dødishul, der blev brugt som møde- og samlingssted for folk fra Haubroegnen.
Arrangementet er gratis.
Mødested: Hødalen 4, hvorfra vi går til "Finkelshulen". Det er muligt for gangbesværede at køre dertil. Vi laver pandekager over bål og griller pølser. Alle er velkommen!
Arrangør: Lokalhistorisk Forening for Haubro Sogn

Tirsdag den 20. juni kl. 19.30 - 21.00: Rundvisning på Johannes V. Jensen Museet
Med udgangspunkt i museets samlinger fortæller Hans Støttrup, bestyrelsesformand for museet, den spændende og dramatiske historie om Johannes V. Jensen: Om hans familie og det konfliktfyldte forhold til søsteren Thit, om hans forfatterskab og om hans andre kunstneriske udfoldelser.
Pris: 50 kr. inkl. kaffe.
Mødested og arrangør: Johannes V. Jensen Museet, Søndergade 48, 9640 Farsø.

Onsdag den 21. juni kl. 19.00: Fra Dommergården til klædefabrikken - på opdagelse i en glemt bydel
Tag med på en spændende tur rundt i det historiske bymiljø i Løgstør centreret omkring det smukke Ting- og Arresthus fra 1848. Vi starter denne aften ved kirken, går forbi Brdr. Mathiasens Klædefabrik, Ting- og Arresthuset og slutter af i Dommergården. Undervejs vil der være fortællinger om bygninger, mennesker og byudvikling.
Arrangementet er gratis.
Mødested: Foran Løgstør Kirke, Rådhusgade 25B, 9670 Løgstør.
Arrangører: Jørgen Christensen, Løgstør Lokalarkiv, Niels Chr. Clement Hagstrup, Veggerby Ejendomme og Vesthimmerlands Museum.

Lørdag den 24. juni kl. 9.00 - 13.00: Åbent Hus på Overlade Arkiv med særudstilling af skolebilleder
Alle er velkomne til at kigge forbi denne lørdag, hvor arkivets medarbejdere står klar til at fortælle de gode historier om egnens spændende historie. Ligeledes er der i anledning af Kulturarvsmåneden en særudstilling af gamle skolebilleder.
Arrangementet er gratis.
Mødested og arrangør: Overlade Lokalforening, den gamle sparekasse, Bjørnsholmsvej 147, Overlade, 9670 Løgstør.

Lørdag den 24. juni kl. 13.00 - 16.00: Håndværksviden og andre sysler
Denne dag arbejder alle Hessels mange laug - snapselaug, øllaug, smedelaug, kokkepigelaug, trædrejerlaug, vævelaug, havelaug, karlelaug og skoletjenestelaug. Kom og få en snak med dem og hør om gamle håndværkstraditioner. Har du lyst til selv at prøve kræfter med gamle håndværk og måske være håndværkersvend, smedesvend eller kokkepige for en dag? Så er det denne dag muligt. Som noget særligt kan der købes "oldemormad" i cafeen.
Pris: 50 kr. Børn under 13 år gratis.
Mødested og arrangør: Herregården Hessel, Hesselvej 40, 9640 Farsø.

Mandag den 26. juni kl. 19.00
Genstandene fortæller: Fra Nutidsmuseets store lokale samling
Kom denne aften og hør museumsdirektør Broder Berg fra Vesthimmerlands Museum fortælle historierne bag nogle af Dansk Nutidsmuseums mange spændende og tidsnære genstande.
Arrangementet er gratis.
Mødested: Dansk Nutidsmuseum, Støberivej 8, 9600 Aars.
Arrangører: Dansk Nutidsmuseum og Vesthimmerlands Museum.

Tirsdag den 27. juni kl. 11.00 og kl. 14.00: Guidet sejltur på Frederik den VII's Kanal
Få en historisk sejltur på et af Nordjyllands syv vidundere, når Limfjordsmuseets passagerfartøj "Grevinde Danner" sejler fra Løgstør til Lendrup (tur-retur). Der vil være en kort landgang ved det unikke kulturmiljø omkring Kanalbetjenthusene i Lendrup. Turen varer knap to timer.
Pris: 70 kr. pr. person. Børn under 15 år er gratis. Pladsbestilling er nødvendig på tlf. 98 67 18 05.
Mødested og arrangør: Limfjordsmuseet, Kanalvejen 40, 9670 Løgstør.

Tirsdag den 27. juni kl. 11.00: Med ertebøllerne på fisketur
I Ertebøllefolkets tid var fjorden den vigtigste fødekilde. Vi gør Ertebøllefolket kunsten efter og forsøger at fange fisk med stenalderfolkets fiskeredskaber. Arrangementet er børnevenligt.
OBS: Husk gummistøvler og praktisk påklædning.
Arrangementet er gratis.
Mødested og arrangør: Stenaldercenter Ertebølle, Gl. Møllevej 8, Ertebølle, 9640 Farsø.

Tirsdag den 27. juni kl. 19.30: Aftensang ved kirketårnet
Aftensang ved foden af kirketårnet. Kirketårnet er åbent, og der bliver mulighed for at komme op i tårnet og se de to kirkeklokker. Den ene af klokkerne er fra 1917 og kan dermed fejre 100 års jubilæum i år. Der serveres en kop kaffe i løbet af aftenen.
Medbring salmebog og evt. klapstol og tæppe. I tilfælde af dårligt vejr flyttes arrangementet ind i kirken.
Arrangementet er gratis.
Mødested og arrangør: Aars Kirke, Kirkeplads 1, 9600 Aars.

Onsdag den 28. juni kl. 11.00 - 13.00: Arkspedition
Kom med på en arkæologisk ekspedition langs stranden, hvor vi leder efter spor fra stenaldermenneskene. Sammen med arkæolog og naturvejleder Louise Villadsen har du mulighed for at finde ægte redskaber fra stenalderen, som bagefter skal tegnes ind på et kort og til sidst udstilles på Stenaldercenter Ertebølle.
Pris: Voksne 40 kr. Børn og unge under 18 år gratis.
Mødested: Stenaldercenter Ertebølle, Gl. Møllevej 8, Ertebølle, 9640 Farsø.
Arrangør: Støtteforeningen for Stenaldercenter Ertebølle.

Onsdag d. 28. juni kl. 19.00 - ca. 21.00: Økologisk markvandring
På denne sommeraften skal vi have en naturoplevelse, hvor vi nyder den fantastiske udsigt over Limfjorden fra Louns Halvøen. På vores gåtur fortæller Herregården Hessels nabo, en økologisk landmandsfamilie, om økologiske madvarer, dyrkning af rodfrugter, landbrug og om studedrift samt meget andet. Kom og tag med på denne dejlige tur.
Arrangementet er gratis.
Mødested og arrangører: Herregården Hessel, Hesselvej 40, 9640 Farsø - i samarbejde med Janni og Peter Sørensen.

Torsdag den 29. juni kl. 15.00 - 17.00: De kongelige i Vesthimmerland
Langt de fleste ved, at kongefamilien er i besiddelse af en jagthytte i Trend. Men meget mere end det kender de færreste givetvis til. Bliv ved dette foredrag med Niels Ole Ladefoged klogere på de kongelige og deres mangeårige tilknytning til Vesthimmerland.
I anledningen af 80-året for folke-gaven til Kronprins Frederik og Kronprinsesse Ingrid er det i hele juni muligt at se en særudstilling udført af Lokalhistorisk Arkiv for Farsø og Omegn. Her kan opleves billeder og erindringer om de kongelige i Vesthimmerland med særligt fokus på jagthytten.
Arrangementet er gratis. Biblioteket er vært ved kaffe/vin og småkager/snack i pausen.
Mødested: Farsø Bibliotek, Frederik IX´s Plads 3, 9640 Farsø.
Arrangører: Lokalhistorisk Arkiv for Farsø og Omegn og Vesthimmerlands Biblioteker.

Torsdag den 29. juni og fredag den 30. juni kl. 11.00 og kl. 14.00: Guidede sejlture på Frederik den VII's Kanal
Få en historisk sejltur på et af Nordjyllands syv vidundere, når Limfjordsmuseets passagerfartøj "Grevinde Danner" sejler fra Løgstør til Lendrup (tur-retur). Der vil være en kort landgang ved det unikke kulturmiljø omkring Kanalbetjenthusene i Lendrup. Turen varer knap to timer.
Pris: 70 kr. pr. person. Børn under 15 år er gratis. Pladsbestilling er nødvendig på tlf. 98 67 18 05.
Mødested og arrangør: Limfjordsmuseet, Kanalvejen 40, 9670 Løgstør.

Det sker også:
Aggersundbroens 75 års jubilæum: I weekenden den 16. - 18. juni fejrer Aggersundbroen 75 års jubilæum med aktiviteter for store og små. Musik, kunst, mad, historie, veteranbiler og meget, meget mere! Hele weekenden er der udstilling om broens historie og mulighed for at se de nu tørlagte bunkers ved Aggersundbroen. Se hele programmet på www.aggersund.dk.

Kig forbi Jutlander Banks afdeling i Himmerlandsgade, Aars, hvor Dansk Nutidsmuseums særudstilling: "Tøj og tekstiler" kan opleves i hele juni.

Besøg Dansk Cykelmuseum i Aalestrup, hvor der hver fredag kl. 10.30 i maj, juni, juli, august og september er rundvisning. Pris 60 kr. inkl. rundvisning.

Skt. Hans bål, den 23. juni 2017 kl. 21.00, Sønder Strand, Ertebølle (ved fiskerhusene, Gl. Møllevej). Arrangør: Ertebølle Samvirke.

I sommeren 2017 åbnes der op for et helt nyt formidlingstiltag på Aggersborg. Hent app'en "AGGERSBORG", der virker som et vindue til fortiden og tager den besøgende med på en rejse tilbage i tiden. Oplev hvordan den imponerende borg med sine 48 langhuse atter rejser sig i landskabet og gå på opdagelse med Svend, en af kong Haralds betroede mænd, som undervejs vil fortælle om stedets spændende historie. I app'en er også indlagt en spilfunktion, så hold på turen rundt på borgens område godt øje med tre historiske genstande, der på hver sin måde fortæller historien om Aggersborg.Tilmeld nyhedsbrev

Tilmelding af nyhedsbrev

Nyhedsbrevet fra Vesthimmerlands Museum er museets digitale informationstilbud og udsendes en gang om måneden. Det fortæller om museets og arkivets arbejdsmark og bringer nyheder med informationer om aktuelle aktiviteter og arrangementer.
Afmeld
Tak for din tilmelding - Du vil nu modtage vores nyhedsbreve.
Du er nu frameldt vores nyhedsbreve, og vil derfor ikke modtage flere.
Vesthimmerlands Museum anvender cookies
Vi benytter cookies til at få websitet til at fungere optimalt. Cookies anvendes primært til trafikmåling via Google Analytics, men ligeledes til at analysere brugen af vores hjemmeside, så vi løbende kan forbedre funktion og indhold.
Du accepterer brugen af cookies ved at klikke luk eller klikke videre på websitet. Læs mere om Cookies


OK
sitelist.html