Stenaldercenter Ertebølle - oplevelser tæt på naturen

Velkommen til Stenaldercenter Ertebølle, som er Danmarks eneste oplevelsescenter til formidling af stenalderens Ertebøllekultur. Ertebølle har lagt navn til den sidste del af jægerstenalderen efter den store affaldsdynge, der blev skabt af stenalderens jægere ved den gamle kystlinje ca. 500 m sydøst fra stenaldercentret.

I sommerugerne summer stenaldercentret af liv. Få stenalderen helt ind under huden i det nye, store udendørs oplevelseslandskab og oplev i de mange forskellige værksteder stenalderen med alle sanser. Gå i stenalderfolkets fodspor og prøv kræfter med jagt, sejlads, flinthugning og ikke mindst dagliglivet i stenalderen. Her er masser af sjove og udfordrende aktiviteter for både store og små.

Stenaldercenter Ertebølle er omgivet af natur- og kulturhistoriske seværdigheder, der rummer store autentiske oplevelsespotentialer. Derfor anbefaler vi at kombinere et besøg på centret med at gå på opdagelse i de naturskønne omgivelser omkring Ertebølle eller besøge nogle af de andre fremtrædende fortidsminder i Vesthimmerland, såsom vikingeborgen Aggersborg eller fundstedet for det kendte Gundestrupkar i Rævemosen.