Få fortællingen om mystiske Myrhøj

Et af Danmarks mest mystiske fortidsminder findes ved bronzealderhøjen Myrhøj. Fra kanten af gravhøjen løber en lang stenrække, hvoraf af nogle af stenene indeholder hellige tegn. Midt i stenrækken er en person fra jernalderen begravet og under stenrækken ligger stenalderhuse. Omkring midvinter står solen op direkte hen over stenrækken, og farver det mærkelige fortidsminde blodrødt. På denne efterårsdag fortæller arkæolog Louise Villadsen om det mystiske fortidsminde og serverer en kop varm saft lavet af bærrene der vokser i området omkring højen.

Tidspunkt: Mandag den 17. oktober kl. 15-16.
Mødested: Parkeringspladsen ved Myrhøj
Gratis adgang