Danekræ fra Ertebølle Hoved

I det forgangne år er der gjort en række flotte fund af fossiler ved Ertebølle. Hele to er allerede nu blevet erklæret danekræ. I april måned så en stribefisk dagens lys, for første gang i 55 millioner år, og i september fik en heldig finder, som det første menneske, lov til at se en række 110 millioner år gamle ammonitter. Det tredje danekræ fra Ertebølle er muligvis på vej: I øjeblikket ligger en 45 millioner år gammel sværdfisk nemlig til danekræsvurdering ved Geologisk Museum.
Alle fundene er gjort af medlemmer fra Vestjysk Stenklub. Det er muligt at se billeder af fundene på Stenaldercenter Ertebølles hjemmeside. Klik her