Nyhedsbrev nr. 71 - december 2017

• Årbogen 2017 er udkommet
  • ODM frygter svækkelse af det stærke nationale museumsvæsen
  • Nyt fra Ertebølleudgravning
  • Særudstilling om familien Klein og stationsbyen Aars
  • Tak for i år

Årbogen 2017 er udkommet

Omkring 100 gæster fra hele kommunen var samlet på Vesthimmerlands Museum, da museets årbog 2017 traditionen tro blev udgivet sammen med de vesthimmerlandske lokalhistoriske arkivers årsskrift. Årbog og årsskrift rummer en lang række artikler om Vesthimmerlands kulturarv fra de ældste tider til vore dage. Årbogen er Vesthimmerlands Museums periodikum, hvis niende årgang indeholder artikler om bl.a. fremtrædende bronzealderfund fra Vesthimmerland, befæstede jernalderbyer og erhvervsudviklingen i Aars. Bogen kan købes i museumsbutikken.

ODM frygter svækkelse af det stærke nationale museumsvæsen

Det er to meget forskellige rapporter, som visionsgrupperne har præsenteret for et fremtidigt museumslandskab. Én ting er de meget forskellige forslag til (støtte)struktur. Noget andet er, at grupperne ser helt forskelligt på, hvad der er museernes kerneopgave, som staten skal påtage sig medansvar for. Den ene gruppe lægger op til, at formidling er museernes vigtigste opgave, medens den anden gruppe peger på bevaring af kulturarven som det væsentligste.

Nyt fra Ertebølleudgravningen
Vesthimmerlands Museum og Stenaldercenter Ertebølle har i løbet af efteråret undersøgt en boplads fra den ældste del af ertebøllekulturen - og måske endda tiden før den (den såkaldte kongemosekultur) - tæt på Limfjorden i Ertebølle. Onsdag den 10. januar kl. 19.00 fortæller museumsinspektør Martin Sejr Nielsen om endnu et kapitel af Ertebølles spændende forhistorie. Foredraget holdes på Stenaldercenter Ertebølle.

Særudstilling om familien Klein og stationsbyen Aars
Vesthimmerlands Museum modtog i 2017 en lang række personlige genstande fra familien Klein. På denne særudstilling fortælles historien om en familie, en by og en egn fra 1870 til 1980. Udstillingen åbner den 19. januar kl. 15.00 og kan opleves indtil den 29. april.

Tak for i år
Vesthimmerlands Museums ledelse og medarbejdere siger tak for i år og sender hermed de bedste ønsker om en glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår til alle vores gæster, samarbejdspartnere og venner. Vi kan se tilbage på et år, hvor museets medarbejdere og frivillige har skabt mange gode resultater inden for museets basale arbejdsområder indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling. Nu håber vi, at den gode udvikling kan fortsætte i 2018 og vi sammen med alle gode kræfter i kommunen kan videreføre det store arbejde med at afdække og beskrive Vesthimmerlands kulturhistorie fra de ældste tider til dag.
På gensyn i det nye år.