Tinghuset i Løgstør

Det smukke Ting- og Arresthus i Løgstør ligger centralt i byen og er en del af det historiske bymiljø. Retshistorie spiller en stor rolle i tilblivelsen af det moderne samfund, og derfor anses Ting- og Arresthuset i Løgstør sammen med nabobygningen, Dommergården fra 1838, og den lille park med monumenter foran husene for at være kulturhistoriske anlæg af høj bevaringsværdi. Museumsdirektør Broder Berg vil i forbindelse med Vesthimmerlands udnævnelse til kulturarvskommune bl.a. fokusere på bygningernes arkitektur, historie og potentiale, mens Niels Chr. Clement Hagstrup vil fortælle om sin barndom, hvor han i en periode boede "bag tremmer".

Elever fra Vesthimmerlands Kulturskole underholder denne aften med musik, som tidsmæssigt kunne have lydt fra den smukke dommerbolig i midten af 1800- tallet.

Mødested: Foran Ting- og Arresthuset, Rådhusgade 20, 9670 Løgstør

Arrangør: Veggerby Ejendomme, Niels Chr. Clement Hagstrup, Kulturskolen Vesthimmerland, Kulturarvstjenesten Vesthimmerland