Stenildgårdgraven med på årets top 10-liste

Stenildgårdgraven er kommet med på Slots- og Kulturstyrelsens arkæologiske top 10-liste for 2016.
"2016 har budt på mange opsigtsvækkende arkæologiske fund og opdagelser. Årets fund gør os klogere på livet og dagligdagen for århundreder - ja årtusinder - siden", siger enhedschef for Fortidsminder Dorte Veien.

Årets top 10-liste i uprioriteret rækkefølge:
- Palisadeanlæg fra bondestenalderen, Frederikssund, Roskilde Museum
- Parterede dyr i en grav, Glostrup, Kroppedal Museum
- Skandinaviens ældste plankeveje, Kastbjerg Å, Museum Østjylland
Sjælden gravform viser kontakt mellem Limfjorden og Wales, Vesthimmerlands Museum
- Stenbygget vandmølleanlæg, Hillerød, Museum Nordsjælland
- "The missing link" - brikken i historien om dansk skibsfart, Storstrømmen, Vikingeskibsmuseet
- Barnegrav med gravgaver, Nordjylland, Vendsyssel Historiske Museum
- Danmarks største helleristningsfelt, Bornholm, Bornholms Museum
- Huskatte fra Romertiden, Aalborg, Nordjyllands Historiske Museum
- Fællesgrav i Odense, Odense Bys Museer.