Mine venner og jeg

En udstilling om det essentielle i børns børnehaveliv
At finde sig selv og hinanden

Som en del af de pædagogiske læreplaner, hvor et af de seks temaer er "kulturelle udtryksformer og værdier", har Børnehaven Præstegårdsvej indgået et samarbejde med Vesthimmerlands Museum. Børnene har i den forbindelse lavet deres egen udstilling på museet.

Jo mere varieret børn får lov til at udfolde sig, og jo flere kulturelle møder de oplever, des mere bredspektret bliver deres opfattelse af verdenen, andre mennesker, egne potentialer og muligheder. Gennem oplevelser af kunst og kultur får børn inspiration til selv at lege, omforme og eksperimentere med de udtryk, de møder.

Et kulturambassadørmøde fandt sted på Vesthimmerlands Museum. Mødet omhandlede b.la. børnehavers brug - og mangel på samme - af de kulturelle tilbud i Vesthimmerlands Kommune. Det satte tankerne i gang, for hvordan det kunne gøres interessant for børn i tre års alderen.
Selvfølgelig får børn på tre år noget ud af alt, hvad de præsenteres for, men måske ville børnene opleve mere, hvis det var dem selv der udstillede - gøre det til deres eget. Og hvordan kunne fokus kobles på læreplanstemaerne? Det var oplagt med en udstilling på museet over temaet "mine venner og jeg"!

Børnene har arbejdet med farver og former samt forskellige udtryksformer herunder papmaché, gips maling, glimmer, stof og uld.