Martin Bigum "Havet"

Himmerlands Kunstmuseum 3. februar - 30. april 2017
Åbning fredag d. 3. februar kl. 15.00-18.00

Den danske billedkunstner Martin Bigum (f.1966) præsenterer sin nye maleriserie "Havet", hvor der blandt andet indgår små malerier fra Svinkløv.

Bigum har været fast paneldeltager i DRKs Kunstquiz over syv sæsoner, hvor han har delt ud af sin store viden om kunst, og hvor vi har fulgt hans hurtige og præcise streg i gættekonkurrencerne.

Bigum debuterede i 1989 som billedkunstner og fik sit store gennembrud i 1990'erne med en serie malerier, hvor den kutteklædte ART-figur undersøger kunsten som fænomen.

Bigum har en genkendelig tegneserieagtig stil, hvor motiverne er farverige og fulde af kunstnerisk nærvær og humor, selv når han behandler alvorlige emner gennem sin helt personlige stil.

I 2014 udgav Bigum "Min personlige kunsthistorie" som nu er udkommet i sjette oplag.
Bigum har haft soloudstillinger i ind- og udland og er repræsenteret i store udenlandske samlinger, såvel som herhjemme på Statens Museum for Kunst, ARoS, Trapholt, Arken, m.fl. Han har netop overstået en stor solo-udstilling på Arken. Han er blevet kåret som Årets kunstner adskillige gange.