Fortidsmindedagen 2019

Denne søndag inviterer landets arkæologiske museer atter engang i fællesskab til en dag i fortidsmindernes tegn. Danmarks fredede fortidsminder rummer med oldtidens gravhøje, mystiske kultanlæg, middelalderlige borgbanker og senere tiders broer og vejdæmninger et væld af spændende fortællinger, der kan opleves direkte på stederne.

I år vil formanden for Støtteforeningen for Stenaldercenter Ertebølle Steen Dueholm tage alle interesserede med på en guidet tur til den verdensberømte køkkenmødding, som hører til blandt et af landets mest betydningsfulde fortidsminder. Den blev, over en periode på 1500 år, skabt af stenalderens jægere ved den gamle kystlinje og bestod bl.a. af østersskaller, måltidsrester, gamle redskaber og enkelte menneskeskeletter.
Bliv klogere på dette og meget mere den 28. april.

Deltagelse er gratis.
Mødested: Foran Stenaldercenter Ertebølle, Gl. Møllevej 8, 9640 Farsø