Flere hidtil ukendte fortidsminder

Der fortsætter med at dukke fantastiske fortidsminder op på traceet for den kommende omfartsvej syd om Aars. Denne gang ved Sjøstrup, hvor museets arkæologer har fundet en (mulig) befæstet boplads med hustomter og grøftanlæg fra førromersk jernalder. Hustomterne på den nye plads, som har fået navnet Fuglsang, er beliggende på et lille næs, der er omgivet af mosedrag mod nord, øst og vest. Mod syd ses en 60 meter lang og ca. 2,5 meter bred grav der gennemskærer næsset, og som løber hele vejen fra mosen i øst til mosen i vest. Mellem spidsen af næsset og graven er fundet tomterne af mindst ni jernalderhuse, der var opført på to lige rækker. Området mellem rækkerne er forholdsvist frit for anlæg, og man må regne med at der her fandtes en vej, som fortsætte ud gennem gravens eneste åbning. En af arbejdshypoteserne er, at graven er en voldgrav, der skulle beskytte bopladsen. På den måde minder den nye Fuglsang-plads om den samtidige Borremose-fæstning, der er beliggende omtrent to km nord for den nye lokalitet. Udgravningerne på den nye lokalitet startes for alvor op i løbet af næste uge.