ET HELT NYT BLIK PÅ AGGERSBORG

Et helt nyt formidlingstiltag er nu tilgængeligt på Aggersborg, Danmarks største vikingeborg.
Hent app'en "AGGERSBORG", der virker som et vindue til fortiden og tager de besøgende med på en rejse tilbage i tiden. Oplev hvordan den imponerende borg med sine 48 langhuse atter rejser sig i landskabet og gå på opdagelse med Svend, en af kong Haralds betroede mænd, som undervejs vil fortælle om stedets spændende historie. I app'en er også indlagt en spilfunktion, så hold på turen rundt på borgens område godt øje med tre historiske genstande, der på hver sin måde fortæller historien om Aggersborg. Når genstanden er fundet, tryk da på den for at lære mere om dens historie.
App'en "AGGERSBORG" kan hentes til både IOS og Android og er resultatet af et samarbejde mellem tre studerende på medialogistudiet på Aalborg Universitet og Vesthimmerlands Museum. Find den i App Store (Iphone) eller Google Play (Android) fra 22. juni.

Lørdag d. 1. juli kl. 14
Dagen byder på en enestående historisk 180-graders udsigt over Limfjordslandskabet og en helt ny indsigt i den første og største af Haralds Blåtands ringborge Aggersborg.
Gå på opdagelse, når Vesthimmerlands Museum på denne dag lancerer en ny app, der gør det muligt at blive guidet rundt på stedet. Kom og vær med til at vise, hvad Aggersborg betyder for dig, når vi på denne dag skaber et midlertidigt samlingspunkt.
I Solvognen kan du få både kaffe og en stol at sidde på og møde Aggersborgvikingerne, som står klar til at vise våben frem og fortælle om stedet. Aggersborg gæstes også af rapperen Pede B., der sammen med publikum laver en helt særlig rap dedikeret til Aggersborg.
Så kom og vær en af de første til at se Aggersborg gennem et helt nyt filter!

DAGENS PROGRAM
Kl. 10.00-12.00: Solvognen begynder dagen ved Kvickly i Aars, Markedsvej 3, 9600 Aars
Kl. 14.00: Velkomst på Aggersborg v/ borgmester Knud Kristensen og museumsdirektør Broder Berg
Kl. 14.00-16.00: Mød Aggersborgvikingerne og app-udviklerne, som introducerer de besøgende for det nye formidlingstiltag
Kl. 15.15: Pede B. præsenterer "Pede B.'s skæve Danmarks historie", som er hans fortolkning af Danmarks historie på vers - foruden den særlige Aggersborg-rap, som Pede B skriver til lejligheden
Kl. 16.00: Tak for i dag!