Det dansk tyske grænseland - version 2,0

Vejen til det danske gik via det dansk-tyske grænseland og konflikterne der. Vejen til det europæiske går via forsoning med denne historie, herunder afklaring af, hvad det danske var, og hvad det skal blive. Foredraget trækker de lange linjer fra etablering af nationalstaten i midten af 1800-tallet, folkeafstemningerne i 1920, vendepunktet i 1955 frem til de aktuelle udfordringer i forhold til et samarbejdende Europa. Foredrag ved generalsekretær for Grænseforeningen og forhenværende højskoleforstander Knud-Erik Therkelsen. Torsdag den 12. oktober kl. 19 på Vesthimmerlands Museum som arrangement under "Historier om Danmark". Gratis entré.