Bog om Gundestrupkarret kan nu købes

Et af Europas fornemste jernalderfund blev gjort i Rævemosen i 1891. Det er naturligvis Gundestrupkarret, der er tale om. Museumsinspektør Bjarne Henning Nielsen fra Vesthimmerlands Museum har i anledning af 125 års jubilæet samlet gamle og nye arkæologiske fund for at præsentere dem i en ny indfaldsvinkel. Forskningen i sølvkarret opsummeres og de nyeste resultater omtales fyldigt. Mange års undersøgelser i Vesthimmerland af bosættelsesmønstre og gravformer fra tiden, hvor genstandene cirkulerede, bliver for første gang fremlagt og sat i sammenhæng med de efterhånden mange fund med Central- og østeuropæisk oprindelse.

Titlen er "Gundestrupkarret, Mosbækkedlen, Givervognen og alle de andre. Nye og gamle fund fra Vesthimmerland."

Bogen kan købes for 175 kr. i museumsbutikken