Åben udgravning i Sjøstrup d. 28/9

Onsdag den 28. september, kl. 17.00 inviterer Vesthimmerlands Museum til åben udgravning for alle interesserede. Her vil museets arkæologer vise rundt i udgravningsfeltet, hvor der netop er blevet fundet en mere end 2000 år gammel boplads med rester efter hustomter og grøftanlæg fra førromersk jernalder. Bopladsen, der er dukket op på traceet for den kommende omfartsvej syd om Aars, er beliggende på et lille næs, der er omgivet af mosedrag mod nord, øst og vest. Hvad der imidlertid gør pladsen meget speciel er, at den mod syd er afgrænset af en 60 meter lang og 2,5 meter bred grav, som jernaldermenneskene gravede på tværs af næsset - fra mosen i øst til mosen i vest. En af arbejdshypoteserne er, at graven blev anlagt som en voldgrav, og på den måde minder den nye lokalitet om den berømte (og samtidige!)Borremose-fæstning, der er beliggende kun to km syd for den nye lokalitet.
Vi glæder os til at fortælle jer om dette spændende fund.

Arrangementet starter kl. 17.00. Det vil være muligt at parkere på adressen Ndr. Borremosevej 10, 9600 Aars. Herfra er der et par hundrede meter til udgravningsfeltet.

Det er gratis at deltage.

Der vil være mulighed for at købe en kop kaffe.

Medbring fornuftigt fodtøj samt evt. en varm trøje.